Hoe deel ik mijn ronde tafel in voor kerst?


De kersttafel opmaken vind ik één van de leukste dingen om te doen wanneer familie en vrienden bij ons komen eten. Want, met kerst mag je uitpakken! Kaarsjes, takjes, glinsterende glazen wijn en leuke schaaltjes, plankjes en potjes. Eindelijk mag ik alles in losse kommetjes doen zonder klachten van mijn man dat het plastic kruidenboter kuipje ook wel zó op tafel kan. Dat is gewoon niet mooi en dat eet niet lekker. Die extra afwas heb ik er dan ook graag voor over. Maar hoe deel ik dit in op een ronde tafel?

Ronde, ovale en organische vormen tafelblad.

Tegenwoordig zijn de ronde, ovale en organische vormen tafelbladen steeds meer terug te vinden in de woonkamers. Naast houten bladen, zijn materialen zoals keramiek en marmer erg gewild. Met een mooie sterpoot in het midden of dunne scandinavische pootjes, het kan allemaal. Maar hoe passen al mijn kerststukjes, potjes, pannetjes, glazen en vazen op mijn ronde tafel zonder dat mijn gasten hun armen alleen nog maar op hun schoot kunnen leggen?

Slinger om de ronde tafel. 

Een ronde tafel is ontzettend gezellig. Nadeel is wel dat je in het midden minder kwijt kan dan een langwerpige tafel. Denk bijvoorbeeld aan decoratie zoals kerststukjes en vazen met kaarsen. Die kosten veel ruimte en die benut je liever aan je saladeschaal en mandje stokbrood. Om tóch die decoratie én de pannen kwijt te kunnen heb ik een tip: Maak een kerst-takjes slinger. De slinger kan je mooi tussen alle kommetjes door legen en kost haast geen ruimte. Alles ziet er kerstig uit en genoeg ruimte voor je armen.


D.I.Y (Do it Yourself)

Wat je nodig hebt is wat verschillende kersttakjes. Die kan je bij de bloemist en tegenwoordig zelfs de supermarkt halen (Eucalyptus en dennen ruiken lekker fris). Let op dat als je ze uit de natuur haalt je ze goed schoonmaakt. We willen geen beestjes op tafel. Hier knip je wat takjes af en je draait ze aan elkaar met een ijzerdraadje. That’s it! Je kunt de slinger zo dik en dun maken als je zelf wil. Hoe kleiner je de takjes knipt, hoe verfijnder en buigzamer de slinger wordt. Maak meerdere korte slingers of voeg voor wat kleur rode besjes toe. Voor een warme (boho)look kan je ook pampa’s gras gebruiken en olijftakjes. De slinger leg je om je kommen en pannen heen. En Voila, een kerstige tafel inclusief al je kommen en schalen!

En past dat nou écht niet?Dan kan je ook nog de hoogte in werken door hem letterlijk als slinger boven te tafel te hangen.
Veel plezier!


Wat zijn jou tips voor op tafel? En hoe ziet jou tafel er uit met kerst?

Deel ze in de reactie’s op onze Facebook of Instagram pagina!

Terug naar overzicht
De Toekomst logoGealux logoDS Meubel logoKoopmans Meubelen logoVan der Drift logoHofstede Raanhuis logoBKS Holland logo