Een vloerkleed voor jouw woonkamer kopen? - Laat je inspireren
Levering in heel NL
Uitstekende service
Professioneel advies
Gratis thuis proefzitten

WAAROM EEN VLOERKLEED IN DE WOONKAMER?

Een vloerkleed biedt tal van voordelen. Het zorgt voor extra comfort onder je voeten, vooral als je kiest voor een zacht, hoogpolig kleed. Daarnaast heeft een vloerkleed isolerende eigenschappen, wat kan helpen om je woonkamer warmer te houden in de winter. En laten we de geluidsisolatie niet vergeten; een vloerkleed kan de akoestiek in een ruimte verbeteren door geluid te dempen.

Naast praktische voordelen biedt een vloerkleed ook esthetische meerwaarde. Het kan kleur en textuur toevoegen aan een ruimte en helpt om meubels visueel met elkaar te verbinden. Een goed gekozen vloerkleed kan een echte blikvanger zijn en de stijl van je interieur versterken.

HOE KIES JE HET JUISTE VLOERKLEED VOOR JOUW WOONKAMER?

Het is belangrijk om de juiste afmetingen voor je vloerkleed te kiezen. Een te klein kleed kan verloren gaan in de ruimte, terwijl een te groot kleed de kamer kan overweldigen. Zorg ervoor dat het kleed groot genoeg is om de belangrijkste meubelstukken, zoals de bank en salontafel, op te plaatsen.

De kleur van je vloerkleed moet passen bij de rest van je interieur. Neutrale kleuren zijn veelzijdig en tijdloos, terwijl felle kleuren en gedurfde patronen een statement kunnen maken.

Denk na over de functionaliteit van het materiaal. Voor een drukbezochte woonkamer is een duurzaam en gemakkelijk te reinigen materiaal, zoals synthetisch of katoen een goede keuze. Voor een luxueuze uitstraling kun je kiezen voor wol of een hoogpolig kleed.

Denk ook na over de positie van je meubels in relatie tot het vloerkleed. Plaats bijvoorbeeld de voorpoten van je bank op het kleed om een samenhangende look te creëren of gebruik een kleiner kleed onder een salontafel om een knus hoekje te vormen.

VLOERKLEDEN VOOR VERSCHILLENDE INTERIEURSTIJLEN

In een Scandinavisch interieur passen vloerkleden met neutrale kleuren en eenvoudige patronen perfect. Denk aan lichtgrijze, witte of beige tinten met subtiele ontwerpen.

Voor een industrieel interieur kun je kiezen voor een vloerkleed met een robuuste uitstraling. Donkere kleuren en grove texturen passen goed bij deze stijl.

In een bohemien interieur kun je alle kanten op met kleur en patroon. Rijke, warme tinten en opvallende patronen voegen veel karakter toe aan de ruimte.

Een klassiek interieur vraagt om vloerkleden met elegante patronen en rijke kleuren. Traditionele Oosterse tapijten zijn hier een uitstekende keuze.

VLOERKLEDEN ALS CENTRUMSTUK

Een vloerkleed kan een geweldig middel zijn om je meubels te accentueren. Plaats het kleed zo dat de belangrijkste meubelstukken er gedeeltelijk op staan om een samenhangend geheel te creëren.

Een goed gekozen vloerkleed kan een ruimte direct gezelliger en uitnodigender maken. Kies een kleed dat past bij de sfeer die je wilt creëren. Heb jij daar een beetje hulp bij nodig? Kom dan gezellig langs in onze showroom in Veenendaal!

ONZE VLOERKLEDEN